woensdag 25 juni 2008

Onderzoek Adolescentie in Fictie

De maand juni is een razenddrukke maand. Iedereen wil voor de zomervakantie nog al zijn werk afkrijgen. In het kader
van het onderzoek "Adolescentie in Fictie II" vordert het werk zodat de "target" voor de zomervakantie waarschijnlijk wordt gehaald. In het kader hiervan zijn verder nog een aantal zaken de moeite waard om vermeld te worden :

- Jurjen van der Groep gaat op een of andere wijze een bijdrage leveren aan met name de begrijpelijkheid van de tekst voor de doelgroep studenten. Adolescentie in Fictie II moet immers, meer dan Adolescentie in Fictie I bruikbaar zijn voor studenten Pedagogiek, maar ook Kunst en Liberal Arts. Mathi Vijgen heeft aangeboden, net als bij het boek over Caravaggio, diensten te verlenen.

- Paul Scheulderman heeft 16 juni voor het laatst deelgenomen aan de vergadering van het Lectoraat. Hij gaat nu met pensioen. Dat neemt niet weg dat hij betrokken zal blijven bij dit onderzoek.Ook ligt verdere samenwerking tussen het lectoraat VOMD en Studio DV in het verschiet.

- Nanda Jansen, oud student van mijn VH mentorgroep, was gast currator van de tentoonstelling "Carried Away" in het
kader van Sonsbeek 2008 (Arnhem). De opening op 14/6 was enthousiasmerend. Wie weet komt het nog tot een verdere samenwerking in het kader van de voorgenomen tentoonstelling "Transformations". Deze tentoonstelling wordt georganiseerd met studenten van ARTEZ en zal uitkomen in 2009.

- 20/6 had ik een overleg met medewerkers van ARTEZ over een programma/tentoonstelling "Transformations" samen
met de studenten Fashiondesignstrategy. De eindexamengroep 2007 presenteerde op die dag in Amsterdam hun mooie eindwerkstukken. De basislijnen zijn inmiddels uitgetekend voor een gecombineerd les/tentoonstellingsprogramma. Inspiratiebron bij de tentoonstelling zal mijn boek over"Orlando" zijn. De verdere lijnen worden nu uitgezet.

- 21/6 fungureerde ik als discussant op de DERA (Dutch Educational Research) in Utrecht. De 12 bijdragen van studenten
die ik becommentarieerde hadden vrijwel allemaal raakvlakken met mijn narratief onderzoek. Dit past ook mooi in het voornemen om Orlando in het najaar op een bijeenkomst "Over Jeugd" te presenteren voor o.m. de studenten Ecologische Pedagogiek.

- 24/6 ben ik gevraagd om in het kader van de minor Liberal Arts in ieder geval een aantal colleges te geven over culturele analyse. Ik zal daarbij ingaan op mijn methodiek van : reading-analysing en sharring. Ik zal daarbij ondermeer werken met mijn boeken over Caravaggio en Orlando.

- 26/6 heeft Roel de Groot, directeur Agiel, een gesprek met Dick de Wolff, directeur van de FE, over de uitgave van mijn nieuwe boek "Adolescentie in Fictie II". Als alles loopt volgens verwachting komt het boek uit in het najaar van 2008.Het boek raakt het tweede deel van mijn proefschrift.