dinsdag 1 juli 2008

Onderzoek & Ontwerp Academische Scholen

In het kader van de academische scholen hebben op de valreep van het academisch jaar 2007-2008 nog een aantal activiteitenn plaatsgevonden.

Meso magazine : het contact met meso magazine heeft er toe geleid dat in het najaar 2008 een apart nummer gewijd zal worden aan de opleidingsschool. In dat nummer zal danook het artikel over de Academische School komen. Ik zal intussen het artikel nog wat uitbreiden met een aantal praktijkvoorbeelden.

Pedagogische studieen : Theo Wubbels heeft mijn artikel gelezen. Hij noemde het "belangwekkend" en gaf een aantal aanbevelingen voor tijdschriften die nu gepolst gaan worden. PS was minder geschikt omdat het gaat om een artikel
dat minder theoretisch is als geschikt wordt geacht voor de doelgroep.

Overleg Stef en Paul : het overleg metr stef en paul heeft ertoe geleid dat er duidelijk is over de organisatie van "academische scholen" binnen de faculteit. Binnen het managementteam is deze taak komen te liggen bij Stef Heinsman. Hij zal zorgen voor een verankering in de lijn. Jeroen gaat zich meer richten op onderzoek. De coordinerende taken kan hij overlaten aan Paul/Stef.

Leren en innoveren : komend jaar wordt een nieuwe masters ontwikkeld, leren en innoveren. Vanuit het lectoraat zullen Jeroen en Hans een inhoudelijke bijdrage leveren. De organisatie ligt bij Ilse Schroder. De masters "leren en innoveren" kan van groot belang zijn bij de ontwikkeling van academische scholen.

Scala / NUOVO: in het kader van academische scholen gaat een experiment gestart worden bij Scala. De opzet bestaat uit drie ettapes : (1) data verzamelen voor de academische school op scala met inzet van mensen van scala, nuovo , lectoraat en HU studenten (2) analyseren van de data met een groep 'critical friends' . Inzet ook van lectoren als : Hans Jansen, Hans van Ewijk, Petra del Ponte. (3) delen van gegevens bijvoorbeeld 'regionaal platform'. Bestuur/directies komen tot besluitvorming voor consolidatie.Scala en de HU heeft al mensen beschikbaar. Het wachtten is nu op NUOVO.Voor de zomervakantie volgt bericht.