maandag 20 augustus 2007

Onderzoek & Ontwerp Liberal Arts

Op 13 augustus had ik een gesprek met Prof. Huib de Jong, lid van het CvB van de HU om de mogelijkheden te onderzoeken van Liberal Arts als interfacultair project. De uitkomst van het gesprek was :

conceptueel : helder te omschrijven hoe een post modern concept liberal arts in elkaar zit (ter onderscheiding van het klassieke)
methodisch-didactisch : aan te geven welke 'culturele teksten' passen in dit concept en gebruikt kunnen worden in onderwijs
menskundig : de meerwaarde te onderzoeken van de aandacht voor de mens in het concept Liberal Arts (met FE en FMR)
organisatorisch: de mogelijkheden te onderzoeken van organisatorische inbedding binnen Creative - Industry (FEM,FNT,FCJ)

Huib de Jong zal zich inzetten voor het stimuleren van organisatorische inbedding. Ik zal het concept 'Liberal Arts' verder gaan uitwerken in deze niet revisionistische vorm. Het gaat daarbij niet om Liberal Arts als ' Back to Homer' in de sfeer van clubs als de BON (Ad Verbruggen), maar om een post-koloniale en post-urbane benadering van Liberal Arts. Het is een vorm van denken die niet euro - centrisch, cross-media, interactief en pluriform is (Liberal Arts Studio).Huib de Jong zal t.z.t.ook inhoudelijke input geven.

Geen opmerkingen: