woensdag 29 augustus 2007

Onderzoek & Ontwerp Liberal Arts

In het kader van het verder onderzoek & ontwerp van de Vrije Hogeschool als College for Liberal Arts zijn een aantal nieuwe stappen gemaakt:

Er is contact gelegd met de staforganisatie van de HU. In de komende tijd zal onderzoek gedaan worden naar de mogelijkheden van samenwerking op dit terrein. Sander Muizelaar is de aanspreekpersoon in deze. Er wordt met name gekeken naar een mogelijke aansluiting bij de brede bachelor i.o. "creative industries".

Er komt een concrete opdracht te liggen bij het lectoraat VOMD om het eerder gepubliceerde koersdocument verder uit te werken in een passend opleidingskundig model dat richting kan geven aan de studenten en de medewerkers. Daarbij zal ook overleg worden gevoerd met al diegene die gaan over de "markt". Tenslotte moet een opleiding aansluiten bij de vraag uit het veld (studenten e.a. betrokkenen).

Het te ontwikkelen opleidingskundig model vormt het kader voor een gedetailleerdere uitwerking op verschillende niveau's. Daarbij kunnen de al eerder genoemde (toekomstige) lectoren een belangrijke rol spelen.

Geen opmerkingen: