dinsdag 15 januari 2008

Onderzoek & Ontwerp Liberal Arts

De Vrije Hogeschool is bezig met een transformatieproces. De ontwikkeling van Vrije Hogeschool naar Bernard Lievegoed College for Liberal Arts staat daarbij centraal (als laboratorium Levend Leren). In het kader daarvanvinden een aantal activiteiten p[laats t.w.:

7 januari Christofoor

Op 7 januari heeft een uitvoerig gesprek plaatsgevonden met Uitgeverij Christofoor. Daarbij is gebleken dat bij nader inzien
nog teveel onduidelijkheden bestaan over de markt/doelgroep van de serie om er nu mee van start te gaan. Besloten is in contact te blijven maar vooralsnog niet van start te gaan. Iedereen was tevreden met dit realistisch besluit.

14 januari Minor Liberal Arts

De minor Liberal Arts is door Hanke Drop/Jeroen Lutters verder uitgewerkt. Binnenkort verschijnt de tekst op Osiris zodat de studenten er voor het eerst mee kunnen kennismaken. Hierna is er nog sprake van een publicatie in de minoren gids en een presentatie op de minoren markt. Eventuele aanvullende marketing/publiciteit komt van de kant van Marcel Meer (directeur
Pedagogiek).

30 januari Minor Liberal Arts

Het kader is geschets. Op 30 januari vind de eerste bijeenkomst plaats met de werkgroep die het kader verder gaat uitwerken.
De werkgroep bestaat uit twee medewerkers van de Vrije Hogeschool en Jeroen Lutters/Hanke Drop als projectleiding. De stuurgroep waaraan gerapporteerd zal worden bestaat uit Dick de Wolff en Marja Molenaar.

4 februari Masterclass Liberal Arts

Als eerste aanzet tot een masters wordt in september begonnen met een aantal masterclasses. De eerste schets-presentatie van de masterclass vindt plaats om 10.00 in de werkgroep. Jeroen Lutters zal daarbij een Masterclass presenteren over Liberal Arts met het accent op kunst & cultuur. Thema is : Orlando van Virginia Woolf. Werkwijze : Culturele Analyse. Aantal bijeenkomsten : 4-6.

Voor zover ik betrokken ben bij de Vrije Hogeschool heb ik (in overleg met de VH/HU) besloten een aantal activiteiten niet meer te laten plaatsvinden binnen mijn aanstelling maar freelance (buiten mijn aanstelling op de HU) te realiseren op contractbasis. Een contract is in voorbereiding met 'JJ Productions' (Jeroen Lutters).

Geen opmerkingen: