woensdag 5 september 2007

Onderzoek & Ontwerp Academische Scholen

Op woensdag 5 september heeft een overleg plaatsgevonden tussen de projectleiding (Paul Lakens) de deelprojectleiders (Wim Ruitenbeek en Jacob de Ruyter), Jeroen Lutters(Lectoraat VOMD) en Eva van Verberne (Secretariaat) over de voortgang van het project en de acties richting de scholen die aan het begin van het nieuwe schooljaar zullen worden ondernomen. Daarbij is duidelijk geworden dat we :

(1) Als motto nemen : "maken en communiceren" (2) In sept' komen de scholen bij het 'point of no return'. Scholen kunnen
dan niet meer terug op de ingeslagen weg. (3) Jeroen (in sommige gevallen samen met Jacob en/of Wim) een "huisbezoek" zal brengen aan de scholen in de maand sept'. Jeroen zal daarvoor een week vrijroosteren. Een brief volgt. Eva zal ook contact opnemen met de scholen. (5) De planning nu zo is dat (a) rond januari een schets van de publicatie gereed is (b) voor de voorjaarsvakantie al het onderzoeksmateriaal is opgeleverd en (c) tot de zomervakantie het schrijfproces plaats zal vinden(6) Samen met Paul Scheulderman t.b.v. de voorlichting aan leerlingen, studenten en personeel een "Podcast Workshop" van een dag wordt gehouden. Daarin wordt een (visonaire) schets gemaakt van een academische school gemaakt.Paul is inmiddels akkoord. De Podcasat zal worden gepresenteerd op de eerste kennisatelierdag eind oktober.

Verder is nogmaals duidelijk geworden dat er kennisuitwisseling komt met het Lectoraat van Elly de Bruin m.n. als het gaat om de SOS scholen (flankerend onderzoek : evaluatie SOS). In de maand september staat nog een afspraak gepland tussen Jeroen
Lutters en Stef Heinsman, directe ur van de Archimedes. Daarbij komen de onderwerpen (1) Liberal Arts (2) Academische Scholen (3) Adolescent/Student aan de orde. Inzet is om nog duidelijker te krijgen hoe het werk van lectoraat (Cultureel Design)
kan bijdragen aan de ontwikkeling van de afdeling.

Geen opmerkingen: