maandag 31 maart 2008

Onderzoek & Ontwerp Liberal Arts

In het kader van het Onderzoek & Ontwerp Liberal Arts hebben een aantal belangrijke voorvallen plaatsgevonden.
Aan de orde zijn gekomen : het convenant (19 maart), de flyer ( 25 maart), de minoren markt (25 maart).

Convenant : Op 19 maart is een convenant ondertekent tussen de Vrije Hogeschool en de Faculteit Educatie van de Hogeschool Utrecht. Er is sprake van een historisch moment. Vanaf nu is er sprake van een formele relatie tussen een algemeen instituut voor Hoger Onderwijs en de Vrije Hogeschool. Dit is volstrekt nieuw in de geschiedenis van de Vrije Hogeschool. Gehoopt en gewerkt wordt aan een duurzame relatie waarbij beide instituten elkaar zullen/kunnen inspireren. Bij de ondertekening waren aanwezig : Dick de Wolff, Marja Molenaar, Jeroen Lutters en Hanke Drop.

Flyer : Voor de minoren markt op 25 maart was een flyer gereed opgemaakt door het interfacultair instituut Pedagogiek waar de minor Liberal Arts is ondergebracht. De bedoeling is dat de flyer nog verder wordt verspreid. Uitgangspunt in de flyer is hem persoonlijk te maken. Studenten dienen in de folder de docenten te herkennen die met hen aan het werk gaan. "De docent is de methode" is inmiddels een belangrijk onderdeel van onze werkwijze. (Hoger) Onderwijs gaat goed waar het niet alleen om abstracte theorieen gaat maar vooral ook om geloofwaardige, orginele docenten die belangstelling hebben voor de student en hun eigen verhaal kunnen vertellen.

Minormarkt : Op de FMR heeft op 25 maart de minor markt plaatsgevonden. De markt is druk bezocht. Inmiddels zijn de eerste inschrijvingen binnen. Opvallend is dat veel allochtone studenten interesse hebben. Ze worden geraakt in hum ambitie en brede interesse. Vooral meisjes/vrouwen van allochtone afkomst komen op ons af. Het is erg enthousiasmerend om te merken hoezeer ze worden geraakt door onze aanpak. Wellicht gaan we in de voorbereiding deze doelgroep nog meer betrekken.

Door alle drukte is het er nog niet echt van gekomen de Ionastichting in de voorbereiding te betrekken. In de komende tijd willen we deze omissie van onze kant ongedaan proberen te maken. Misschien is het mogelijk ook mensen van de Iona
stichting in de ontwikkelgroep op te nemen.

Geen opmerkingen: