vrijdag 6 juni 2008

Onderzoek Adolescentie in Fictie

Door al het werk aan het rapport academische scholen lag het werk aan het onderzoek Adolescentie in Fictie vorige week even stil. De afgelopen week ben ik echter weer druk aan de gang gegaan. De tekst van het boek over de "poetische adolescent"
dat centreert rond de begrippen identiteit-alteriteit - fictiviteit zal in concept naar verwachting klaar zijn voor de zomervakantie.
Vervolgens kan begonnen worden met de opmaak van het boek. Aangezien er veel beeldmateriaal wordt gebruikt zal dat ook nog een hele klus zijn.

De poetische adolescent is een jeugdconcept dat overal om ons heen nog zichtbaar is , is mijn stelling. Om dat te toetsen ga ik in de week van 16 juni in gesprek met een aantal studenten van Hogeschool Helicon. Uit deze informele gesprekken hoop ik op te kunnen maken hoe jeugdstijlen zijn verankert in een jeugdconcept, in dit geval het "poetische". Dit kleine onderzoek past in de groeiende samenwerking tussen de VH en Helicon. Daarbinnen paste ook het overleg tussen Chris Wissenburg en ik over de toekomst strategie van Helicon waarbij het idee aan de orde kwam van een specialistische excellent "(ped)agogisch" onder
deel.

Geen opmerkingen: