vrijdag 6 juni 2008

Onderzoek & Ontwerp Liberal Arts

De ontwikkeling van het Bernard Lievegoed College for Liberal Arts neemt een vlucht. Na het koersdocument en het ontwikkelplan is er nu positieve interesse van investeerder(s) om bij te dragen aan de ontwikkeling. Inmiddels zijn we ook druk doende met het aanstellen van medewerkers die de verschillende productgroepen kunnen dragen. Naar verwachting is de bezetting voor de zomer een feit. Tenslotte wordt ook druk overleg gevoerd om samen met een daarop gespecialiseerd bureau de marketing aan
te passen aan de nieuwe koers van de VH. Ook de productontwikkeling loopt prima.

De masterclasses gaan in februari 2009 van start en zullen worden aangeboden vanuit een 4 tal lectoraten in oprichting. Deze zullen naar verwachting luisteren naar de namen : filosofie & spiritualiteit (Johnn van Schaick), natuur & gezondheid (Roel de Groot), maatschappij & recht (Eric van Luytengaarden), kunst & cultuur (Jeroen Lutters). Deze lectoraten in oprichting passen in het ontwikkelen van een verticale kennisstructuur binnen het Bernard Lievegoed College for Liberal Arts. De masterclasses lopen vanaf februari 2009 tot december 2009.

De minor Liberal Arts gaat vanaf september van start op de HU. De studiegids is begin juli klaar. Inmiddels zijn een aantal studenten op de FMR en FCJ geintervieuwd over het thema :Liberal Arts' . De gesprekken leverde op dat de thema's die we behandelen : integreren van persoon en professie, ontwikkelen van onderzoeksvaardigheden, veel aandacht geven aan het uitdrukken in taal (woord/geschrift) voor veel van hen heel herkenbaar is.De reacties waren zonder uitzondering positief. Persoonlijk contact met de doelgroep, door veel mensen te spreken over de minor is heel belangrijk blijkt.

In de komende weken zal ik nog mijn oor te luister leggen over de behoefte van studenten van de kunstacademie (eindpresentaties Fashion & Design ARTEZ 20 juni ), en van (ecologische)pedagogiek (DEARA 21 juni) voor de genoemde thema's.

Geen opmerkingen: