zaterdag 17 mei 2008

Onderzoek & Ontwerp Liberal Arts

In het kader van het ontwikkelen van een Bernard Lievegoed College for Liberal Arts hebben weer een aantal activiteiten plaatsgevonden op het gebied van :

- investeringen BLC
- Minor LA
- Organisatie BLC


Investeringen BLC : Het plan voor het BLC is zover dat investeerders worden gezocht. Op 15 mei vond een gesprek plaats met
Hugo Barbas en Jacob Slis van Woudschoten over het ontwikkelplan Bernard Lievegoed College for Liberal Arts dat als investeringsvraag maandag 19 mei in behandeling wordt genomen bij de Woudschoten groep. Van de kant van de Vrije Hogeschool waren aanwezig Rogier Boon, Marja Molenaar en Jeroen Lutters, die alledrie aan strategie, inhoud, organisatie en financieen hebben gewerkt. Afgesproken is dat er nog een paar kleine wijzingen plaatsvinden en dat de aangepaste versie nog deze week wordt opgestuurd. Het gesprek had een prettig, enthousiasmerend, karakter waaruit wederom bleek hoe zeer Woudschoten en de Vrije Hogeschool (Bernard Lievegoed College for Liberal Arts) gaan voor dezelfde thema's. Dat wil zeggen :inhoudelijke kwaliteit, persoonlijke zingeving, bedrijfsmatig realistisch handelen.

Minor Liberal Arts : Een plan voor de werving van studenten is gemaakt door Hanke Drop. Onder haar leiding zijn afspraken gemaakt voor een verdere wervingsactie voor de minor, gekoppeld aan de tweede inschrijvingsronde. Inmiddels is al een "go" uitgesproken door de faculteit. De wervingsactie vind drieman sterk plaats op de Faculteit Maatschappij en Recht (21/5) en de Faculteit Communicatie en Journalistiek (27/5) middels de techniek van "spead-date". Uit de voorgaande inschrijvingsronde is al gebleken dat we te maken hebben met een aparte groep sterk studenten met interesse t.w. ambitieuse allochtone meisjes.

Organisatie BLC : Inmiddels is de door Marja Molenaar en Rogier Boon ontworpen organisatiestructuur in zelf verantwoorde
lijke productgroepen al in gang gezet. Er worden nu eindverantwoordelijke ondernemers gezocht. In dat kader vinden ook gesprekken plaats met geinteresseerden voor de productgroep van de minor. Opvallend is het enthousiasme in de reacties.
We hopen/verwachtten dat we uit de sollicitanten we eind mei een kandidaat hebben kunnen kiezen. Voor de master werkgroep , die al regelmatig bij elkaar komt, is als productleider a.i. Roel de Groot aangesteld.

Geen opmerkingen: