dinsdag 13 mei 2008

Onderzoek Adolescentie in Fictie

Publicatie : In het kader van het onderzoek "Adolescentie in Fictie" (Jeugd en post moderne cultuur) is, conform de afspraken,
met Paul Scheulderman voor Studio DV een storyboard gemaakt voor een DVD die in oktober geproduceerd moet zijn. Het storyboard is een uitgebreidere en verbeterde versie van het eerdere concept besproken met Prof. Mieke Bal. Op basis van dit storyboard zal een verdere afspraak gemaakt over de verdere realisatie.

Lezingen : Er is contact geweest met Linda Wolsing van de Arnhemse modeacademie van ARTEZ (op aanbeveling van Jose Theunissen). Deze week volgt een gesprek om de mogelijkheid te onderzoeken van het geven van lezingen/projectonderdelen
over postmoderniteit, jeugd, lifestyle en kleding. Daarbij zal het thema "poezie" centraal staan (in het kader van mijn publicatie hierover dit jaar). Er is ook contact geweest met de Vrije Hogeschool over een lezing met dit thema. Hetzelfde geldt ook voor de HKU (op aanbeveling vanm Anke Coumans).

Onderzoek : In het kader van het onderzoek heeft Joe Kincheloe (Mc Gill University) zich bereid verklaart mede te denken in het kader van het onderzoek. Het is de bedoeling dat in de komende tijd een dialoog op gang komt aangaande "Jeugd en Post Moderne Cultuur". Het lijkt erop dat ons werk behoorlijk wat overlap vertoont. Joe Kincheloe wil t.z.t. ook zitting nemen in het promotie comite.

Geen opmerkingen: