zaterdag 17 mei 2008

Mededelingen Lectoraat Vernieuwende Opleidingsmethodiek & Didactiek

Rondom het lectoraat hebben zich weer een aantal belangrijke ontwikkelingen voorgedaan. Ik zal daar regelmatig melding
van maken :

Audit lectoraat VOMD : In week 19 (7/8 mei) heeft een audit plaatsgevonden. Daarvoor zijn Prof. Joe Kicheloe en Dr. Shirley Steinberg uit Canada overgekomen. Ons lectoraat is met zeer lovende woorden vereerd. Gesteld werd dat onze manier van werken zozeer de moeite waard is dat de faculteit het nog veel meer dan nu het geval is als paradepaardje kan/moet gebruiken naarbuiten. Op basis van het concept "Levend Leren" (Real Life Learning) kan ook heel veel gedaan worden voor het Hoger Onderwijs in en buiten Europa. De comissie is voorgezeten door Prof. Em. Nathan Deen.

Activiteiten pedagogische revolutie : een denkgroep pedagogische revolutie is ingesteld.29 mei is de volgende bijeenkomst. Daarbinnen participeren studenten en docenten. Uitgangspunt is de kritische pedagogiek meer te laten leven in Nederland.In dit kader heeft ook een gesprek plaatsgevonden tussen Hans, Jeroen, Renee, Joe Kincheloe en Shirley Steinberg. De afspraak is gemaakt dat rond februari 2009 een congres over kritische pedagogiek zal plaatsvinden en gepubliceerd zal gaan worden in het door hen beheerde internationale/digitale tijdschrift.

Conferentie pedagogische revolutie : op zaterdag 10 mei heeft een conferentie plaatsgevonden voor de masters pedagogiek studenten. De conferentie ging met name over het belang om vanuit een tijdseigen/geengageerde kijk op pedagogiek te operen. De studenten waren zeer geinspireerd met name door het optreden van de canadese delegatie. Uitgangspunt was de kritische pedagogiek.

Geen opmerkingen: